שביעית במרפסת

השאלה:

שלום לכבוד הרב!

א. מרפסת מקורה שנמצאת כ2 מטר באויר מעל האדמה, האם דינה כבית לעניין שביעית? האם הדין שונה אם המרפסת נמצאת מעל בית?
ב. ירק שגדל במרפסת הנ"ל בעציץ נקוב, יש בו דין ספיחין?
ג. עציץ שאינו נקוב המונח באותה מרפסת שנופו יוצא מחוץ לעציץ, צריך להוסיף משהו מתחת לנוף ע"מ להכשירו או שהמרפסת מספיקה?
ד. עציץ שאינו נקוב שיש לו חורים מן הצדדים, דינו כעציץ נקוב?
ה. מה דינו של צמח הגדל בתוך הבית בצנצנת עם מים בלבד?
ו. האם יש בעיה להעביר עציץ מהצל לשמש וממקום קר למקום נעים כאשר שני המקומות בתוך אותו בית?
ז. מה דין ירק הגדל בעציץ שאינו נקוב המונח בבית לעניין מעשרות?

תודה רבה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כסליו תשע"ו

בס"ד

שלום וברכת ד'

א. אנו פוסקים שבגג או קומה שניה הגדתו כעציץ שאינו נקוב ואם מעליו יש קרוי דינו שאם יש גג הרי זה כבית. ברור שאין בו ספיחין.
ב. אם יוצא מחוץ לעציץ וזה מול הגג או הרצפה מותר. אם יוצא מחוץ לגג יש לייצור נתק.

כתיבה וחתימה טובה

הרב יהודה הלוי עמיחי