שמיטה - זהירות בקדושת שביעית

השאלה:

שלום,

בעיר בה אני גר לאנשים רבים יש עצי זית, מעצים אלו נושרים הזיתים למדרכה בה עוברים הולכים ושבים.
השאלה שלי היא כזו האם בשנת השמיטה יש לרדת לכביש (במקום בו אין סכנה) כדי לא לפגוע בקדושת שביעית של הפירות?
אם כן, האם זה מעיקר הדין או חומרה? מתי צריך להתחיל להיזהר בכך? ומתי אפשר להפסיק להיזהר מכך?
כמו כן מה לגבי פירות אחרים?

אשמח לקבל מקורות בעניין זה, תודה ויישר כוח על עבודת הקודש

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כסליו תשע"ו

בס"ד

שלום וברכת ד'

אם כל האזור מלא וזה ודאי הפסד פירות שביעית ויש להימנע מלילך שם, אא"כ כבר הזיתים מקולקלים כך שאין בהם קדושת שביעית. אם אין כל האזור זרוע בזיתים אלא מעט אפשר ללכת שהרי זה אינו מתכוון להפסד פירות שביעית. צריך להיזהר מכך בשנה הבאה, שנת התשע"ו.

כתיבה וחתימה טובה

הרב יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום שבי דרום