שמן זית עם קדושה שביעית שהיה חלק מרוטב..ונשאר הרבה ממנו..מה צריך לעשות איתו?

השאלה:

שמן זית עם קדושה שביעית שהיה חלק מרוטב..ונשאר הרבה ממנו..מה צריך לעשות איתו? תודה רבה.

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י"ז אדר ב תשע"ו 11:50

בס"ד

כאשר שהרוטב מחמיץ או מתקלקל וכבר לא ראוי יותר לאכילת אדם  ולא עומד ג"כ למאכל בהמה. פוקעת ממנו גם הקדושה וניתן לשפוך אותה ולהפסידה.בדומה להלכה הפירות הקדושים בקדושת מעשר שני (רמב"ם הלכות מעשר שני ונטע רבעי פרק ג)"ואין מחייבין אותו לאכול פת שעיפשה ושמן שנסרח, אלא כיון שנפסל מאוכל אדם פקעה קדושה ממנו".