דף הוראות לכניסה לחממה בשנת השמיטה

השאלה:

בס"ד שלום הרב,

הנני מלמד בבית הספר ואני רוצה לתלות דף הוראות לכניסה לחממה בשנת השמיטה?

מה אמור להיות כתוב בה?

התשובה

הרב אהוד אחיטוב | תמוז תשע"ד

בס"ד

שלום וברכה

מצ"ב הנחיות לחממות בשביעית

גידול בחממה במצע מנותק מהקרקע

  1. ניתן לגדל בחממה כאשר מתקיימים התנאים הבאים :

  • מבנה יציב וקבוע  עם דפנות בגובה 0.8 מ' לפחות .

  • הגג מחופה בפוליאתילן או רשת שצפיפות החומר שלה יותר מ-50% (אין די ברשת 50% צל).

  • כל הקרקע מחופה ביריעה אטומה למים.

  • כלי הגידול יהיו בנפח של כ-60  ליטר. בבתי צמיחה טיפוליים הנועדים לבעלי צרכים מיוחדים ניתן לגדל גם בכלים שנפחם עד 330 ליטר.

  • כאשר מתקיימים כל התנאים דלעיל מותר לשתול ולגדל צמחים גם בשנת השמיטה. אין בצמחים אלו קדושת שביעית והם חייבים בהפרשת תרומות ומעשרות (מספק , מעשר עני ומעשר שני) ללא ברכה. ברכתם "בורא פרי האדמה".

  • המלצות מקצועיות לגידול בחממה במצע מנותק מהקרקע : יש לבצע שיפוע של כ 3% של הקרקע לצורך ניקוז. היריעה הפרוסה על הקרקע תהיה מחומר חזק ועמיד לשחיקה כגון פלריג יצוק או פוליאתילן 0.2 . יש להקפיד על איוורור המבנה בקיץ. חובה לבצע ניקוז של עודפי המים מכלי הגידול ומהמשטח. בקרת השקייה ודישון מקצועית. אופציה למחזור המים והדשן.

בברכה

אהוד אחיטוב