דין עלי ביבי אכניצאה וכובע נזיר לגבי תרו"חמוכלאים

השאלה:

שלום וברכה, ישר כוח עצום על כל הפעילות הברוכה. רכשתי מספר חבילות של זרעים ופרחים ורציתי לשאול האם הם חיביים במעשרות? או האם הרב מכיר את החברה המייצרת? החברה נקראת נטוראל גריין סיידיס. הצמחים: עלי בייבי לסלט מרווה עלי סלק אכניצאה כובע נזיר. כמו כן מבין הרשימה לעיל, רציתי לשאול, אם ניתן לשתול חלקם בלי הרחקה, משום שאין ביניהם כלאיים?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ט' חשון תשע"ז 16:21

שלום

כל מיני מאכל אדם חייבים בתרומות ומעשרות ולכן יש להפריש מעלי ביבי ועלי סלק .

אך אכניצאה וכובע הנזיר הינם לנוי או לרפואה אין חייבים תרו"מ.

לגבי דיני כלאים : זריעת שני מינים שונים שהם מאכל אדם  או אחד מאכל אדם והשני מאכל בהמה יש בדבר איסור כלאים ויש לזרוע בהרחקה בראויה. אך מיני צמחים שעומדים רק לנוי או לרפואה אין בהם איסור כלאים ומותר לזרוע בסמיכות ללא הרחקה.