הפקרת עץ

השאלה: יש לי עץ פרי בחצר שלי שפתוח לכל עובר ושב. אם אני מפקיר את העץ, האם אני יכול גם ליהנות ממנו ללא הפשרת תרומות ומעשרות? תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"א טבת תשע"ז 10:10

בס"ד

שלום וברכת ד'

אמנם צדקת בדבריך שהפקר פטור מתרו"מ, אמנם יש שחולקים וסוברים שאם יש גורן חייב גם עץ של הפקר, אבל למעשה אנו מכריעים כדעת הרמב"ם שהוא פטור מתרומות ומעשרות. אבל אין זה נכון לעשות כן, אלא אדם צריך להשתדל להפריש תרומות ומעשרות. לכן לדעתי אין זה ראוי להפקיר על מנת להפטר מתרו"מ, אלא א"כ זה הפקר אמיתי לכל שיבואו ויקחו.