הפרשה מראש

השאלה:

שאלות: 1. קראתי בשו"ת שחילול רבעי עדיף לעשות על פירות תלושים. כדי למנוע מכשול אפשר לעשות חילול מראש על הפירות והוא יחול לכשיקטפו. א. האם זה פתרון נכון? האם עדיף לחלל כל יום או פעם בשבוע על מה שבשל? או אולי פעם אחת לכל העונה? ב. האם מברכים על החילול באופן זה? ג. האם זה עלול ליצור מחסור בפרוטות בקרן המעשרות עקב ריבוי חילולים? 2. לגבי עצים שנגממו בטעות עם חרמש מוטורי או עברו חיגור של הקליפה ויש התחדשות של ענפים מלמטה, האם צריך לספור ערלה מחדש? תודה רבה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ח' אב תשע"ז 13:17

בס"ד

שלום וברכת ד'

א. עדיף להפריש  על פירות תלושים, אבל כשיש מקום של מכשול עדיף לעשות הפרשה מראש. נראה שלכתחילה לא יעשה יותר מהפרשה של שבוע אחד מראש, דהיינו כל יום ראשון, ועדיף אם אפשר כל יום בבוקר. כדי לעשות הפרשה מראש יש נוסח מיוחד (מופיע במשפט כהן סי' לה) אם תרצה אוכל לשלוח לך לכתובת דואר אלקטרוני.

ב. מברכים על הפרשה זו.

ג. זה לא פוגע בקרן המעשרות כללל.

2. היכן היא התחדשות, אם מעל פני הקרקע אין צורך למנות שנות ערלה חדשות אם מתחת לפני הקרקע יש למנות שנות ערלה חדשות.

צום החמישי לששון ולשמחה