הפרשה מראש

השאלה:

שלום הרב, יש לנו בגינה עצי פרי, ביניהם הדרים. הדרך הנוחה ביותר ליהנות מפירות אלו בשבילי, היא להשאיר אותם על העץ ולקטוף זעיר פה זעיר שם לאורך התקופה שהם נשמרים על העץ. האם ישנה דרך פשוטה לעשר את הפירות מראש בצורה כללית (כשהם עדיין על העץ), עבור כל הפירות שעל העץ (ואולי אף על העצים הסמוכים) ואז ליהנות מהם בצורה בצורה שתיארתי ללא הפרשה נוספת. או שחייבים בכל פעם שקוטפים אפילו פרי אחד או שניים לעשר, ככה לעיתים כמה פעמים בשבוע. תודה מראש על התשובה גיל

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ט' שבט תשע"ט 11:47

בסד

שלום וברכה

צריך להפריש כל פעם שיקטפו פירות.  אשריכם שתזכו לקיים מצוות התלויות בארץ ובברכה (לפי האזורים השונים). לפעמים מאפשרים הפרשה מראש של כל שבוע אבל זה מאד מסובך ןהרבה תנאים נוספים.

בהצלחה