הפרשת תורומות ומעשרות מגלידה

השאלה:

פרי שעושים ממנו גלידה (סורבה), האם צריך להפריש לפני העשיה או אחרי הכנת הגלידה? (בבחינת גמר מלאכה, כמו בענבים ליין).

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

היין הוא גמר מלאכה של הענב, אולם הסורבה צריך להפריש ממנה כפרי (תות.....) מכיוון שאין רגילות ולא חשיבות לעשות ממנו סורבה אלא שיכול להאכל חי ומבושל ועל כן גמר מלאכת התות היא בקטיפתו ושליחתו לשווק, ואילו גמר מלאכת הענב היא בעשיית היין.

הרב יהודה הלוי עמיחי
מכון התוורה והארץ
כפר דרום אשקלון

<a href="http://www.yeshiva.org.il/ask/?id=48004">להסבר ההלכה.</a>