הפרשת תרו"מ העץ הגדל במרפסת שמש בבית קומות

השאלה: אדם המגדל עץ פרי במרפסת השמש בבית קומות. כשהפרות מבשילים הוא קוטף אותם ומניחם בארון איחסון באותה מרפסת ואח"כ מכניסם לבית כדי לאכול, לפי הצורך. מה דין תרו"מ לפירות אלה?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י' טבת תשע"ז 10:18

הפירות גדלים בחצר המשתמרת ,  וברגע אתה קופף שתי פירות ויותר  יש כאן קביעות למעשרות. דהינו שהפירות הם טבל אתה מתחייב בתרומות ומעשרות  בברכה אפילו שלא הכנסת לבית.

לכן במקרה דנן שאתה מאחסן את הפירות בארון הרי הם יתחייבו כבר במעשרת ברגע שקטפת וצרפת שתי פירות יחד.