הפרשת תרומות ומעשרות מעציץ במרפסת

השאלה:

גידלתי פלפל בעציץ במרפסת וקטפתי את הראשון בד' תשרי. האם הוא חייב בהפרשה. אם כן , חייב במעשר עני. אם כן איך עושים את זה. אני מנויה של מכון התורה והארץ

התשובה

הרב נתנאל אוירבך | ה' תשרי תשע"ח 13:35

שלום וברכה

א. השנה, שנת תשע"ח, היא שנת מעשר עני - וירקות שנלקטו מתאריך ד' בתשרי תשע"ח, והם טבל ודאי חייבים בהפרשת תרומות ומעשרות בברכה, כאשר יש להפריש מעשר עני.

ב. לגבי המקרה עליו את שואלת - מדובר שהפלפל גדל במרפסת - אולם, כיון שלא מבואר האם המרפסת מקורה או לא - אחלק את תשובתי כך:

1. מרפסת שאינה מקורה - בהכנסת הפלפל לתוך הבית - יש להפריש ממנו תרומות ומעשרות (מעשר עני, כאמור אות א) בברכה.

2. מרפסת מקורה - יש להפריש תרומות ומעשרות (מעשר עני, כאמור אות א) - אך ללא ברכה.

ג. אופן ההפרשה - לחצי כאן

בברכת שנה טובה וגמר חתימה טובה,

נתנאל