הפרשת תרומות ומעשרות מפירות שנקנו בשוק

השאלה: שלום רב וסליחה בהמשך לתשובה לשאלה ששאלתי בבוקר בקשר למעשר שני. הבנתי שכיום לא מעשרים מעשר שני כי צריך לפדות אותו. האם נכון הדבר , וברשותך אחדד את השאלה. קניתי בשווקים הפתוחים פירות בשיווי 120 ש"ח אבקש לדעת הלכה למעשה כיצד אני מעשר את כל המעשרות הנצרכים כיום תודה רבה על הסבלנות תורה היא וללמוד אני רוצה.

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | י' שבט תשע"ט 19:50

שלום וברכה

בוודאי שכיום מפרישים מעשר שני, אך כיון שלא ניתן לאכלו בירושלים יש לפדותו באופן מסוים לאחר ההפרשה.

עלות הקניה בש"ח אינה רלוונטית להפרשה. מה שקובע זה כמות הפירות או הירקות מכל סוג.

אם אתה קונה במקום ללא השגחה עליך ללמוד היטב כיצד להפריש תרומות ומעשרות. ישנם פרטים והלכות רבות בנושא. אני מציע לך להיכנס לאתר של מכון התורה והארץ ולהוריד את נוסח ההפרשה וכיצד בדיוק לבצע.

כמו כן עצתי לך לקנות רק בחנויות בהן יש השגחה מסודרת וכך תמנע מעצמך תקלות חמורות.

בברכת התורה והארץ

מוטי שומרון