הפרשת תרומות ומעשרות משקדים

השאלה: ב"ה שלום וברכה, קבלתי קילו שקדים יבשים שנקנו מחקלאי. אני לא יודע האם הם מעושרים ומאיזו שנה הם. כיצד לעשר אותם (ספק או וודאי, והאם להפריש מעשר עני או שני)? תודה יצחק

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | ג' אלול תשע"ט 12:36

שלום וברכה

אם השקדים טריים יש להפריש מעשר שני, אם הם משנה קודמת יש להפריש מעשר עני. אם אינך יודע יש להפריש מספק גם מעשר שני וגם מעשר עני ולומר בנוסח ההפרשה את שניהם. לגבי הברכה, אם אתה מסופק מאיזו שנה הם , או אולי כבר הפרישו עליהם, יש להפריש ללא ברכה.

בברכת התורה והארץ

מוטי שומרון