התערבו חלק מן הפירות טבל בתוך פירות מתוקנים כיצד יש להפריש תרו"מ?

השאלה: שלום, יש לי בבית כמות של לימונים,שכולם הגיעו ישירות מעצים ולא נקנו בחנויות. חלק מהם כבר עישרתי, והייתה כמות מסוימת שלא עושרה, והייתה בצד. בטעות כמות זו הייתה נגישה לילדיי, והם לקחו כמה מהלימונים שהם טבל ושמו אותם יחד עם אלו שהינם כבר מעושרים. כיצד עליי לנהוג כעת? לכאורה להפריש אי אפשר כי זה להפריש מן הפטור על החייב?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י"ב אדר תשע"ח 22:05

יש ליטול את החלק שמיועד להיות תרומה ותרומת מעשר מן הלימונים שודאי טבל. (שהרי חלקם של הטבל התערב אך יש עדיין פירות טבל שלא התערבו) ולהפריש גם על הלימונים שנמצאים בתערובת