מה מועיל המנוי ל"בית האוצר"

השאלה: שלום, נרשמתי עכשו ל"בית האוצר" אני מעשר באופן קבוע טבל וודאי מהחצר, האם עכשו חוץ מלהגיד את הנוסח ולהפריש יותר מ1 ממאה יש לי עוד משהו לעשות? האם אני מסודר מכל הבחינות? (מעשר עני.שני, לוי...)

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י"ב תמוז תשע"ח 12:09

שלום

בהיותך מנוי  הסכום ששילמת הוא למעשה הלוואה שנתנה ללוי ולעני . וברגע שאתה קורה שם מעשר ראשון על הפירות הרי הלוי זכה בהם (מדין מכירי לויים) ןהם שלו. אך הואיל והוא חייב לך את סכום ההלוואה הוא מעוניין לפרוע את חובו בערך הפירות מעשר ששייכים לו ונמצאים ברשותך. ובכך כל פעם הוא מקזז מעט מחובו .

כך שלמעשה הפירות מעשר נשארים ברשותך, אך הלכתית היתה כאן נתינה ללוי  וקיימת מצוות נתינה, והוא שילם בהם את חובו.

הוא הדין גם לעניין מעשר עני כנ"ל כמו במעשר לוי.

כמו כן בהיותך מנוי יש לזכותך מטבעות שניתן לחלל עליהם את המעשר שני שאתה אומר בנוסח(בשנים א,ב,ד,ה)

לאור כל זאת,  בהיותך מנוי , אתה מסודר שהפרשתך (בהוצאת יותר ממאה  מהפירות ובאמירת הנוסח) חלה ,והחילול חל על מטבע שנמצא במכון, ואתה מקיים ג"כ מצוות נתינת מעשר ראשון ונעשר עני כהלכתו.