כספים

השאלה:

1.אם התערבתי על מישהו על 5 ש"ח ולא הבאתי לו,זה נחשב שעברתי על נדר מסוים? כי התערבנו.
2.האם מותר לאכול שוקולד פרווה אחרי שאכלתי בשר שעל האריזה כתוב שזה ייצור שנעשה במכונה שהוכשרה לפרווה ויכול להיות שיהיו שם עקבות חלב?
3.אם עבדתי חודש מהחופש אני מחוייבת לתת מעשר? איך אני יודעת כמה לתת?אם אני נותנת להורים שלי-זה נחשב מעשר?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/8/2013 12:54:22 AM

בס"ד

שלום וברכת ד´

א. זה לא נדר, אלא הבטחה של הן שלך הן ולאו שלך לאו. ואסור לאדם לשנות מדבריו.
ב. נראה שאין צורך לחכות שש שעות.
ג. מעשר כספים הוא מנהג טוב וחשוב, אם אפשר לתת עשירית ממה שקיבלת, כגון 500 שקל יש לתת 50 שקל.

כתיבה וחתימה טובה