להתקזז ולהפחית את סך כספי המעשר במקרה של הפרזה בחודשים קודמים

השאלה:

שלום וברכה,

בחודשים האחרונים עישרתי בשל חישוב מוטעה יותר מידי ועברתי את החומש. כתוצאה מכך נכנסתי לחובות כספיים. האם כעת מותר לי לקחת תקופת צינון כדי להתאקלם ולהסדיר את המצב הכלכלי שנוצר כתוצאה מכך או שעדיין אני חייבת לפחות במתן 10? בתודה מראש

התשובה

הרב אהוד אחיטוב | תמוז תשע"ד

ב"ה

שלום וברכה,

באופן כללי חישוב מעשר כספים הוא בתחשיב שנתי ולפיכך אפשר להתקזז ולהפחית את סך כספי הצדקה בחודשים הקרובים  על חשבון מה שנתת בחודשים האחרונים

בברכת התורה והארץ,

אהוד אחיטוב