מעשר

השאלה: שלום, אני מאוד מתלבטת, למי להפריש את המעשר מהמשכורת שלי, יש לי אח עם 3 ילדים שיהיו בריאים ואשתו סטודנטית,ולא מן הנמנע קושי לפרנס 3 ילדים ולימודים,האם זה בסדר לתת להם את המעשר או שעדיף לתת לחברה נזקקת המפרנסת את משפחתה או יותר טוב לתת לעמותה שזה ישמש את כלל צורכי הציבור,אודה לכם מראש על תשובתם
תודה רבה וחנוכה שמח

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/15/2013 5:37:29 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

הנתינה במעשר כספים היא לפי הקרבה (הקרוב קודם) וכן על פי גודל העניות. ברור שאם יש אדם הזקוק נואשות לאוכל בית חם הוא קודם, אבל באופן כללי יש לתת תחילה לבני המשפחה. אולם אם בני המשפחה צריכים כסף זה רק לתוספת ויש משפחה שהיא זקוקה מאד לכסף לדברים בסיסיים - הם קודמים. ברמת עניות זהה בני משפחה קודמים.

חנוכה שמח