מעשר כספים

השאלה: ברשותי סכום כסף נכבד בחשבון בחברת שיווק רב שכבתי,לאחר שהרווחתי הרבה מעל הקרן.אני מעונין להגדיל את רווחי ע"י השקעה חוזרת של כל הסכום בפנים.
האם כמו במיסוי, יש "מעשר נדחה" שהולך על הכסף שאני מושך אליי לבסוף,או שאני חייב לעשר בכל שלב של רווח?
יש לציין שיתכן שמבחינת מעשר זה ישתלם על אחת כמה וכמה, כי הסכום יגדל,אך ייתכן שגם יקטן,כי יש סיכון.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/30/2013 5:02:45 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

דין מעשר כספים הוא כדין מעשר תבואה, כשם שבתבואה יש לעשר כל פעם וכל גידול, כן גם בכספים כל יבול מצריך מעשר.

צום החמישי לששון ולשמחה