מעשר כספים

השאלה:

בס"ד

שלום רב,

אני מתכוון ב"ה להתחיל את מצוות מעשר ורציתי להיות בטוח בדרך שאני מקיים אותה ולכן אשאל ברשותכם מספר שאלות:
1.אם אני מרוויח כסף לפי שעה שאני עובד, אני צריך להפריש מעשר מהכסף של אותה שעה שהרווחתי או שאפשר להפריש מעשר מהמשכורת החודשית פעם אחת במקום כמה פעמים?
2. את כספי המעשר אני יכול לכסוף בצד ולצבור כדי לתרום תרומה אחת גדולה במכה אחת או שעדיף שכל הפרשה תינתן בזמנה או לדבר אחר?(שמא אני דוחה את המצווה בהמתנה לצבירת סכום מסוים).

אשמח לקבל כל המלצה והערה בדבר.

תודה רבה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/29/2013 8:09:01 PM

בס"ד

שלום וברכת ד´

1. אפשר להפריש ממשכורת חודשית.
2. אם יש עניים כדאי לתת להם מיידית, אם אין עניים בפניך אפשר לצרף בחשבון כללי.
3. כדאי לקבל את המצות מעשר כספים ב"לא נדר".

כתיבה וחתימה טובה