מעשר כספים

השאלה: כבוד הרב,
אני סטודנטית ומממנת את לימודי ומחייתי ממשכורת מאוד מאוד מצומצמת מאוד קשה לי להפריש עשירית ממשכורת זו כיוון שגם ככה היא מספיקה לי בקושי ואני מנסה להעזר גם במלגות, רציתי לדעת כמה עליי להפריש.
חודש טוב

התשובה

הרב יואל פרידמן | 2/7/2013 12:44:37 AM
בס"ד

שלום רב,

לא ברור שמעשר כספים היא חובה, ויש אומרים שזוהי רק מנהג חסידות. זה גם תלוי באפשרויות האדם, ואדם בעל יכולת יכול לתת עד חמישית, מידה בינונית עשירית ובכל מקרה לא יפחות מסכום מינימאלי לצדקה בשנה (עשירית השקל בשנה* שולחן ערוך יו"ד סי´ רמט.
לכן יש להשתדל לתת כמה שאפשר ואחד המרבה ואחד הממעיט ובלבד שיכוון לבו שלמים.

בברכת התורה והארץ,

יואל פרידמן