מעשר כספים מנטו

השאלה:

שלום רב
בעלי ואני מתחבטים בשאלת מעשר כספים.
האם יש להפריש גם ממשכורתי עשירית, או שמא ניתן להוריד מהסכום המופקד בבנק מה שמכונה "הוצאה לצורך הכנסה" כגון הוצאות מעון עבור בננו התינוק והוצאות דלק למקום העבודה (ההנחה היא כי אם לא הייתי עובדת בני היה נשאר עימי בבית ולא היינו צריכים לשלם סכום חודשי נכבד למעון).
במילים אחרות, האם יש לתת מעשר מהסכום הראשוני המתקבל לחשבוני או מסכום זה בניכוי הוצאות הכרוכות ביציאתי לעבודה?
בברכה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/20/2013 1:39:29 AM

בס"ד

שלום וברכת ד´

הנותנים מעשר כספים נותנים מהסכום הראשוני, לא מהברוטו אלא מהנטו בתלוש, אבל לא מקזזים את ההוצאות שהוזכרו בשאלה.