מעשר מכספי בורסה ועוד

השאלה:

1) האם צריך להפריש מעשר מכספי קיצבה הניתנת מביטוח לאומי או ממשרד הביטחון?
2) אם חסכתי כסף מעבודה וכיום אני משקיע אותו בבורסה, האם אני צריך להפריש מעשר מהקרן או רק מהרווחים ביום שבו אני אמכור?
3) אם אבא שלי בחובות שהוא חייב לבנק ולקרובי משפחה בעבור המשכנתא, האם אני יכול להפריש את המעשר לאבא שלי?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד

שלום וברכת ד'

1. לרוב הפוסקים יש לתת מעשר כספים גם ממתנות. ולכן גם מקצבאות יש לתת.
2. אם הכסף מעושר יש לתת רק מהרווחים, אולם מי שלא נתן צריך לתת עכשיו.
3. אם הוא מוגדר כעני שאין לו הכנסה קבועה.