מעשר ממשכורת

השאלה: לכבוד הרב, שלום!
אני ובעלי התחתנו לפני כחצי שנה - אני סטודנטית שעובדת בפחות מחצי משרה ובעלי עובד במשרה מלאה.
היות ורק התחלנו את החיים, אין לנו יותר מדיי חסכונות שיעזרו לנו להתקדם, עם זאת, ב"ה לא חסר לנו דבר.
שאלתי היא האם אנו חייבים לתת מעשר או שאפשר קצת פחות? 10% מהמשכורות של שנינו הם סכום משמעותי עבורנו להוצאה בכל חודש כשבקושי אנו מצליחים לחסוך משהו לעתיד (אחרי שמשלמים שכירות, חשמל וכו´...).
שאלה נוספת בעניין זה - האם אפשר לתת את הכסף הזה לעזרה להורי בעלי שמתקשים לשלם על כל ההוצאות היומיומיות? אמנם, הם אינם "נזקקים" ח"ו, אך עזרה כספית יכולה בהחלט להועיל בהוצאותיהם השוטפות. האם זה נחשב כתרומת מעשר?!

תודה מראש.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/16/2013 7:44:40 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

נתינת כספי מעשר הם מנהג שיש להשתדל לקיימו, אבל נראה שחסכונות עתידיים אינם מעכבים מנתינתו. כאשר אנו יודעים שכל נתינה שלנו איננה משלנו אלא של הקב"ה שמידו הכל, ועל כן אנו רק מחזירים את הכסף למקומו. ובכך אנו חוסכים את החסכון האמיתי לחיי העולם הבא.
נראה שגם עזרה להורים במצב הנוכחי איננה נחשבת כנתינה לצדקה, המעשר כספים יש לתנו לצדקה (לעניים), ולצערנו לא חסרים כאלו בישראל. הטבת תנאים וכדו´ אינם כלולים בנתינת צדקה.