עבודה עברית - סיוע במימון ממעשר כספים

השאלה:

בסד
לכבוד הרב אריאל שליטא
השלום והברכה,
אנחנו מתעתדים לבנות בעז"ה את ביתנו בישוב בשומרון לכשתוסר מעל מגרשנו המיועד גזירת ההקפאה בעזה בקרוב.
יש לנו ענין בעז"ה לבנות את ביתנו בעבודה עברית או לכל הפחות להשתדל שלא תהיה עבודה פלסטינית. מכיוון שעלות עבודה זו הוא יקר מאד יחסית - ברצוננו לשאול האם מותר לממן את הפרשי העלות מכספי מעשר כספים?
תודה מראש

התשובה

הרב יעקב אריאל |

אם הפועלים היהודים זקוקים לפרנסה אפשר לממן את ההפרש ממעשר כספים.

מלבד זאת יש פוסקים הסבורים שכיון שהתוספת היא הוצאה אין להחשיבה בסכום הרווח ממנו אותם מפרישים ממ"כ.בנ"ד אפשר אולי לצרף זאת כסניף