צדקה(מעשר)ללא רשות הבעל

השאלה: שלום רב, רציתי לשאול אני אשה עובדת וברצוני לעשר ממשכורתי. בעלי לא מסכים כעקרון שאתן צדקה בלי רשותו. או כל הוראת קבע שברצוני לעשות. השאלה שלי היא האם אני יכולה לעשר ממשכורתי ללא רשותו?יש לנו חשבון בנק משותף. ואני מאוד רוצה לקיים את המצוה הזאת.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/10/2013 9:06:41 PM
בס"ד

א. לא ברור שמעשר כספים היא חובה גמורה, והרבה פוסקים סוברים שזהו מנהג חסידות, והעיקרון הוא שאדם צריך לתת צדקה כפי יכולתו, ראה שולחן ערוך יו"ד סי' רמט סעי' א-ב.
ב. בוודאי שאי אפשר לתת צדקה בניגוד לרצון הבעל (ראה שו"ע שם סי' רמח סעי' ד), ולכן אני מציע שתסכימו על סכום חודשי מסוים שמיועד לצדקה (לאו דווקא עשירית) - ואחד המרבה ואחד הממעיט ובלבד שיכוון לבו לשמים.

בברכת התורה והארץ,

יואל פרידמן

אתר המכון: