מעשרות בפירות מהגינה

השאלה: יש לי עץ פרי בגינה וכאשר מכניס את הפירות הביתה ומנוי בקרן האם צריך לעשות הסדר של הפרשת תרומות לברך וכן איזו עוד מעשר השנה תודה

התשובה

הרב יואל פרידמן | א' שבט תשע"ו 11:29

כעת בתחילת חודש שבט תשע"ו, הפירות שיש לך בגינה הם משתייכים לשביעית, ועל כן אין להפריש מהם תרומות ומעשרות. בע"ה מאמצע שבט יתחילו להבשיל הפירות המוקדמים שחנטו לאחר ראש השנה כגון שסק, שקד, ואפרסק ואז יצטרכו להפריש מעשר שני. כדאי להסתכל בלוח קדושת שביעית שמצוי באתר המכון ושם מצוין באיזה תאריך מתחיל קדושת שביעית. לפי המצוין שם בתשע"ה אפשר להוסיף שנה ולדעת מתי בשנת תשע"ו יתחילו להבשיל הפירות שחנטו בשנה הראשונה לשמיטה.

בברכת התורה והארץ,

יואל פרידמן