מעשרות בתירס

השאלה: אני מוכר תירס מה אני צריך לבצע על מנת לעשר את התירס . יש לציין שהצטרפתי לקרן היום . עד עכשיו ביצעתי תרומות ומעשרות באופן עצמאי כולל חילול מטבע . כמות התירס הנמכרת היא באזור20-50 קג .

התשובה

הרב דוד אייגנר | י"ח חשון תשפ"א 10:12

ב"ה

שלום וברכה

התירס שאתה מוכר היום הביא שליש בשנה שעברה, ולכן הוא שייך לשנת מעשר שני.

מכיוון שאתה מנוי, החילול מתבצע על המטבע שמיועדת לך בבית האוצר. וכן נתינת המעשר ראשון ללוי.

באופן מעשי מה שעליך לעשות הוא לומר את נוסח ההפרשה, כפי שנשלח אליך מהמכון בעת חתימת ההסכם.

בברכת התורה והארץ

דוד אייגנר