עץ באדנית לערלה ופטריות לתרו"מ

השאלה: שלום כבוד הרב ברשותכם 2 שאלות: 1. קניתי עץ תפוז סיני ממשתלה, העץ בא עם גוש אדמה עטוף ביריעה. גובהו של העץ יותר מ 120 סמ שתלתי את העץ בתוך אדנית על גגי איך לנהוג לגבי ערלה? 2. כמהים פטורים ממעשרות? תודה רבה משה

התשובה

הרב יואל פרידמן | כ"ט אדר תשע"ו 16:31

שלום וברכה,

א. לגבי העץ אף שבדרך כלל אין לסמוך על השנים שהעץ היה במשתלה בלא לברר שהעץ היה מחובר וכן שהיה נקב בעציץ, במקרה שאתה מתאר אין צורך בבירור כיוון שאתה מעביר את העץ לאדנית בגג ביתך. לכן למעשה אם עברו שנות הערלה אין צורך לספור שנות ערלה מחדש. אם עדיין לא עברו 3 שנים יש לסיים את שנות הערלה. בכל מקרה אם תעביר אחר כך את העץ לגינה תצטרך לספור שנות ערלה מחדש.

ב. לגבי הפטריות - הם פטורות מהפרשת תרומות ומעשרות.

יואל פרידמן