פירות ממקור לא ידוע האם ניתן לאכול אותם

השאלה: שלום וברכה! קיבלתי משכנים לא דתיים תפוזים ולימונים שהם קיבלו ממושב בנגב המערבי מחקלאי לא דתי. שאלתי- האם הפירות כשרים למאכל, והאם יש דרך להכשירם . תודה.

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ב' טבת תש"פ 10:46

שלום

אם לא ידוע לך שהפרישו מהם תרומות ומעשרות ,יש להפריש מהם תרו"מ בלא ברכה .

כמו כן יכול להיות שהם גדלו באיזורים בגבולות עולי מצרים שמ"מ מפרישים תרו"מ בלא ברכה .

לעניין חשש ערלה אנו נוקטים כל דפריש מרובה פריש,ולאחר שהגיעו לידך הפירות אנו תולים שמסתבר שהם מקבוצץת הרוב ופירות אילו אינם ערלה ומותרים באכילה.

לגבי חשש הרכבה  אסורה , מ"מ גם אם גדלו בעצים המורכבים באיסור הפירות לא נאסרים ומותרים באכילה.

לסיכום אם לא ידוע שהפרישו מהם תרו"מ יש להפריש תרו"מ בלא ברכה .

בברכת התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי