צמחי תבלין שיש רשות לכולם ליטול האם חייב בתרו"מ?

השאלה:

שלום אני עובד במקום עבודה גדול מאוד (אלפי עובדים), ותנועה גדולה של ספקים שהם לא עובדים של המפעל. הנהלת המפעל שתלה במקומות שונים במפעל צמחי תבלין לשימוש "לרווחת העובדים", אך למעשה כל אחד שיכול להיכנס למפעל, יכול לבוא ולקטוף. שאלתי היא, האם יש צורך להפריש תרומות ומעשרות ממה שאני קוטף או שזה נחשב הפקר? תודה!

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ח אדר ב תשע"ו 16:35

בס"ד

שלום

נראה לי שאין בעלי המפעל מפקירים את הגידולים אלא נותנים רשות לציבור(ויום אחד יכול להיות שיאסרו על קטיף). כמו כן הם מגדלים ומשקים ומטפלים בגינות נראה ודאי שהגידןלים אינם הפקר.

מ"מ על תבלינים שהם לטעם בלבד אין מברכים .

לכן הלכה למעשה נראה שיש לעשר בלא  ברכה .