קטפתי פירות מהעץ ביום מסוים, והפרשתי תרומות ומעשרות. אם אני קוטף פירות נוספים מאותו עץ כעבור כמה ימים - האם אני חייב להפריש פעם נוספת תרומות ומעשרות

השאלה:

יש לי עץ בגינה. קטפתי פירות מהעץ ביום מסוים, והפרשתי תרומות ומעשרות. אם אני קוטף פירות נוספים מאותו עץ כעבור כמה ימים - האם אני חייב להפריש פעם נוספת תרומות ומעשרות?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ז' כסלו תשפ"א 15:54

שלום

חיוב תרומות ומעשרות חל רק לאחר הקטיף ואין אפשרות תרומות ומעשרות על פירות המחוברים לעץ .

לכן יש להפריש תרומות ומעשרות בכל קטיף. או לקטוף מספר פעמים ולא לאכול מן הפירות ובסוף להפריש על כל הכמות התלושה .

בברכת התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי