פירוט מסודר של תרומות ומעשרות

השאלה:

יש לי פירות בבית שצריך להפריש תרומות ומעשרות. אני יודע שצריך לשים בצד קצת יותר מאחד למאה, ונראה לי שצריך לשים בשקית ולזרוק לפח, אבל מה עושים עם מעשר ראשון,שני ומעשר עני? לגבי המטבע, אני מחלל עליו איזה מעשר, ומה אני עושה איתו? וכמה פעמים אפשר לחלל על אותו מטבע?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

שאלותך הן על הליבה של הפרשת תרומות ומעשרות, ועל כן אי אפשר לכתוב על כך תקציר. כדאי שתרכש את התקליטור תרומות ומעשרות, ושם יש הסבר מסובר ודידקטי כיצד וממה ואיך מפרישים בצורה מעשית. אם לאחר מכן עוד ישארו שאלות, אנא פנה עלינו בשמחה. אפשר לרכוש את תקליטור 08-6847325.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי