שאלות בעקבות מנוי לבית האוצר

השאלה:

עשיתי כעת מנוי ל- בית האוצר הם אני כרגע פטור ממעשר עני,שני ולוי? יש לי כמה עצים בבית ואני מבין שאצטרך רק להפריש תרומת מעשר ותרומה גדולה,האם זה נכון? מה הברכות שצריך לברך בתרומות שהזכרתי?האם זו אותה ברכה או לא, והאם אפשר להפריש ביחד?

התשובה

הרב אהוד אחיטוב | תמוז תשע"ד

ב"ה

לגולן שלום וברכה

אכן באופן מעשי אתה מזיז את מה שמיועד להיות תרומה גדולה ותרומת מעשר, אך אתה אומר נוסח הפרשה רגיל, שכולל את כל המעשרות, רק שאינך מזיז אותם מהפירות. לגבי הברכות אם זה טבל ודאי צריך לברך, בירקות שנקטפו השנה יש רק ברכה אחת כי אינם חייבים במעשר עני ואם זה פירות הדר לומר גם רק ברכה אחת, אך לקרוא מספק גם מעשר שני וגם מעשר עני ולפדות בלי ברכה.

ניתן להפריש כמה סוגי פירות יחד אם משאירים בצד מכל סוג פרי קצת יותר ממאית. אך ניתן לומר נוסח פעם אחת כיוון שאומרים בהתחלה שההפרשה תחול על כל מי בנפרד.

בברכת התורה והארץ

אהוד אחיטוב