תרומות ומעשרות בבית ההורים

השאלה:

מה עליי לעשות עם הפירות והירקות שיש בביתי, אם הורי אינם מקפידים על הפרשות וכד’- ואם אני אגיד להם להפריש הם בטוח לא יסכימו? (הם קונים בשוק)

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

אם קונים בשוק, השאלה היא האם זה בחנויות תחת פיקוח כשרותי או לא. אם זה תחת פיקוח, הרי שיש כשרות מסוימת, וכמו כן יתכן פגיעה בהורים, על כן אפשר במקרה כזה לסמוך על נותני הכשרות ולא לחזור ולהפריש. אם הם קונים בשוק בחנויות שאינן מפוקחות לעניין תרומות ומעשרות, אזי נראה שעדיף להשאיר מכל ירק או פרי מעט (לומר עליו את הנוסח של הפרשה, יתכן שבשעת הדחק שלך אפשר להסתמך על דברי החזו"א שההפרשה כפי שכתובה אצלי בסידור) כדי לקיים בהם מצוות הפרשת תרומות ומעשרות לפחות על הפירות והירקות שאתה אוכל.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון

<a href="http://www.yeshiva.org.il/ask/?id=54034">באיזה סידור נמצא נוסח החזון איש.</a>