תרומות ומעשרות באדנית

השאלה:

שלום. בעניין חובת הפרשת תרומות ומעשרות מ: הכנתי אדנית בקוטר 50 סמ. והיא בנויה כך שבחלק התחתון יש מים עד לגובה 20 סמ בערך ואז מחיצה אופקית ואז אדמה גננית לגובה של על 20 סמ שבה זורעים ירקות עליים ורגילים. במחיצה יש חורים של סמ 1 שבתוכם פתילות בד להרטבת האדמה שמעל. שאלתי האם גידולים כאלה נחשבים כגידולי מים והאם חייבים תרומות ומעשרות. תודה שי

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | י"א ניסן תש"פ 17:20

שלום וברכה

הגידול אינו גידול מים היות והצמחים גדלים במצע גידול ולכן חייבים להפריש תרו"מ.

אם האדנית בחוץ יש להפריש בברכה, אם האדנית בתוך בית או חממה יש להפריש ללא ברכה.

בברכת פסח כשר ושמח

מוטי שומרון