אנתרופוסופיה

השאלה:

לכבוד הרב שלום
א. מה היחס לתנועה האנתרופוסופית,
ב. האם אפשר להשתתף בפעילות שלהם שלכאורה לא כוללת דברים אנתרופוסופים,
ג. מה קורה אם הם שרים שירי קודש שגם אנחנו שרים.
תודה רבה ושנה טובה

התשובה

הרב יעקב אריאל |

א. משוקעים בה יסודות של עבודה זרה. כגון פולחן לשמש. ויש מקומות שהפולחן כולל מוטיבים נוצריים.
ב. איך ניתן להבדיל בין המותר לאסור? החשש לגלישה הוא גדול מאוד.
ג. לא קורה כלום, גם האיסלאם והנצרות מקדשים את משה רבינו וכד' אבל גם את "נביאיהם". ואצלם התרכובת המבולבלת רוויה אמונות זרות, מחשבות אנושיות וכד'. ולכן מן הראוי להימנע לשותפות אתם.