ד"ת לגוי

השאלה:

שאלני יהודי העובד במפעל שבו ישנם פועלים גויים רבים. פעמים רבות הוא נשאל אודות היהדות ומצוותיה מפי אחד העובדים, מוסלמי אדוק (מסתמא לא עובד ע"ז). כיצד עליו לנהוג בדיוק? האם יש מקום להקל כאשר יתכן וגם יהודים ישמעו ממנו (ולא נחוש להא דלא ברכו ברכות התורה ו / או מסתובבים בגילוי ראש)? וכעין זה, מה בדבר פרסום דברי תורה באמצעי התקשורת כאשר גם גויים לומדים מהם.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

לגבי מסירת ד"ת בכלל לגוי עי' בספר חבל נחלתו ח"ו סי' כז. מותר להגיד לו דברים כלליים בתשובה לשאלות. אין לחוש לתכניות רדיו שגם נכרים שומעים וכמו"כ אי"צ לחוש שיהודי לא ברך ברכת התורה.