הנחיית חופה על ידי אישה ושירים לועזיים בחתונה

השאלה:

1)האם מותר לאישה להיות שופטת בבית משפט רגיל ולא בבית דין רבני?

2)האם מותר לאישה להנחות את החתונה בלי החופה? שהיא תגיד שעכשיו מתחילה חופה,שהיא תגיד שחברי החתן מוזמנים לקבל את החתן והכלה,שעכשיו יש מנה עיקרית ועוד עד סוף החתונה

3)האם מותר לשים שיר לועזי באנגלית בחתונה אם זה לא קול של אישה וממילא לא שמים לב למילים כי זה באנגלית?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

1. עניתי בתשובתי הקודמת.
2. אין זה ראוי שאשה תנחה מעמד ציבורי כזה.
3. לפי הרמב"ם בפרקי אבות פ"א לא השפה קובעת אלא התוכן ולכן אין לשים שיר שתוכנו מקולקל. מה גם שיש המבינים אנגלית.