הנמכת המחיצות בין הציבורים התורניים

השאלה:

לכבוד הרב אריאל שלום.

יש לי רעיון מצוין איך להנמיך את המחיצות בין הציבוריים התורניים השונים, בכתב העת צהר מופיעים דברים לזכרם של גדולי תורה שהלכו לעולמם כך למשל הופיעו דברים לזכרם של הרבנים ישראלי מן ההר וקאפח, לדעתי טוב תעשה מערכת צהר אם תפרסם דברים לזכרם של גדולי תורה המשתיכים לצבור המכונה חרדי, כמו למשל הרבנים שך, מרדכי גיפטר, זלמן רוטברג וצבי מרקוביץ, זה יכול מאד לשבר את הקרח, לדעתי הרב צריך ליישם רעיון זה בכתב העת צהר ובבמות נוספות, אודה לך אם תתייחס לדברי.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

תפנה ישירות לעורכי צוהר ולדפים המחולקים בשבתות. אם כי לעצם העניין, בציבור הציוני אין פסילה של גדולי תורה אלא לכל היותר ויכוח בנושא מסויים.בישיבות ההסדר לומדים את הרב שך והסטייפלר ואחרים זה חשוש יותר מאשר איזה מאמר בצהר. לעומת זאת בציבור החרדי ההתנגדות אינה רק לדרך או רעיון מסויים אלא פסילה כוללת של ת"ח. וא"כ לגביהם זה לא יפיל את המחיצות.
דוגמא לדבר הרב קוק זצ"ל שהיה ידוע כגאון וקדוש וטהור ובכ"ז ישנם ספרים וסופרים שאינם מביאים מדבריו ואינם מחשיבים אותה כלל. אפשר להוציא אספר עב כרס על שמיטה מבלי להביא אפילו פעם אחת את הרב קוק!
התפרצת אפוא לדלת פתוחה עליך לפנות לדלת הנעולה של הפרסומים החרדיים