חתונות כיום

השאלה:

1) למה כבוד הרב אומר אם הבנתי נכון שחבל שמוציאים ממון רב על אירוע של כמה שעות שאין בו שמחה אמיתית? הרי התזמורות מנגנות שירי חתונה,שירים חסידיים,שירים מזרחיים דתיים והבחורים מתמקדים בעיקר בחתן ורוקדים לכבודו.אני אומר את זה מרוב החתונות שהייתי בהן.

2)מה הבעייה בתזמורות אם הן לא יקרות?

3)מה הבעייה לרכוש אולם אם הוא לא יקר ולא מנקר עיניים?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

חתונה עולה לשני הצדדים ממון רב מאד. לאחר קניית דירה היא ההוצאה הכי יקרה שאדם מן השורה עובר בימי חייו בדר"כ יקרה ממכונית. אם לאדם כמה ילדים ההוצאה כפולה ומכופלת.

הבעיה אינה בתזמורת אלא בכך ששכירים שמשכורתם ממוצעת אינם מסוגלים לשלם מכיסם את חתונת בניהם ונוטלים הלוואות כדי להעמיד את הזוג על שכירת דירה ועל הציוד עבורה. כיון שלכל משפחה עוד הוצאות רבות החתונה היא עול גדול מאד.
הבעיה אינה ביוקר התזמורות אלא בכל האירוע שאינו מתמקד בשמחה אלא במזון, בתפאורה ובכל ה'מסביב' ופחות בשמחה עצמה. ומצריך מההורים הוצאות גדולות מאד. ואפילו הורים שיש להם ממון רב גורמים בהרבה חברות להעלאת הדרישות אצל אחרים.