כיצד להגדיר את עצמי

השאלה:

1) האם ההגדרות חילוני דתי וחרדי הן הגדרות נכונות או שיש רק שתי הגדרות שהן: יהודי שומר תורה ומצוות ויהודי לא שומר תורה ומצוות ומה ההבדל בין דתי לחרדי ודתי מאוד לחרדי? הרי שלושתם מקפידים על קלה כבחמורה

2) אני דתי האם אני מגדיר את עצמי נכון או שאני צריך להגדיר את עצמי יהודי שומר תורה ומצוות והאם אני אמור לחפש בחורה דתיה או שמא ההגדרה לא נכונה ואני צריך לחפש מישהי שומרת מצוות?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

1) אלו סתם הגדרות שאין להן מקור בהלכה וההגדרה הנכונה היא אמונה בה', בתורה מן השמים ושמירת מצוות.