פגיעה במחבל ו'הקם להרגך השכם להורגו'

השאלה:

1)אם ערבי רוצה להרוג יהודי האם מותר ליהודי להרוג את הערבי?

2)אם מחבל רוצה להרוג יהודי האם מותר ליהודי להרוג את המחבל?

3)כתוב הקם להרגך השכם להרגו,אבל כתבת בתשובה שאם אחד רודף אחרי אדם אחר ורוצה להרגו על הנרדף להציל עצמו באחד מאברי הרודף ורק אם אין בררה מותר להרגו,איך זה מתיישב עם האימרה?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

1) מה זה רוצה איך אתה יודע? על רצון ואפילו דיבור אין הורגים אפילו נכרי
2) כנ"ל. ובכל מקרה ההחלטה על פגיעה במחבל היא עפ"י המדינה ולא כל יחיד יעשה דין לעצמו.
3) "הקם להורגך השכם להורגו" זו הדרכה עקונית , הביצוע הוא רק ע"י הצלה באחד מאבריו של רודף.