פורום תקנה והכשלת הציבור

השאלה:

שאלה/זעקה למו"ר הרב אריאל שליט"א:
ללא שום קשר לשיקולים באשר לפרסום החלטת ההרכב, אינני מצליח להבין איך אפשר לפרסם לציבור דבר מעין זה בלא להדגיש חזור והדגש, שעל הציבור, מצד ידיעותיו, חלים איסור דאורייתא לקבל את הדברים בוודאות וחיוב מצוות עשה לדון לכף זכות, כפי שמבואר בח"ח, הל לשון הרע, כלל ג, סע ז, כלל ו, סע א-ד וכלל ז סס"ק י"ב?
אלפים ועשרות אלפים שמאמינים לדברים הוכשלו באיסורי דאו.
בתודה

התשובה

הרב יעקב אריאל |

הפורום לא הכשיל אף אחד באיסורי לה"ר וקבלת לה"ר ולא הודיע זאת על מנת להכשיל. להיפך כיון שבורר לנו מעל כל ספק שהרב אלון פוגע בנוער בדרכים שהנוער אינו יודע ויכול להתגונן מהם, הודענו על כך לכל ישראל כדי שהורים ונוער ישמרו מפגיעתו.