תפקידים לנשים

השאלה:

1)האם מותר שאישה תהיה שופטת, עורכת דין או כל תפקיד אחר בבית דין רבני שבו שופטים לפי חוקי התורה?

2)שאלתי לפני כמה זמן האם מותר לאישה להיות ראש ממשלה וכבוד הרב אמר לי אם אני זוכר נכון שאם האישה מתאימה יותר מאיש אז מותר,מה שאני רוצה לדעת האם מותר לה לדבר מול תושבי העיר בתור ראש עיר או מול אזרחי המדינה בתור ראש ממשלה?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

1) מותר לאשה ליצג לקוח כגון טוענת רבנית.
2) אומנם לא ראוי שאשה תעמוד מול זרקורי פרסומת אך אם אין בררה והיא הראויה ביותר לתפקיד זאת יש למעט בהופעה בתקשורת.