האם שמי מתאים לי?

השאלה:

שלום, שמי לירז כמעט בת 25. אני מרגישה ששום דבר לא הולך לי, זה בעצם לא עניין של הרגשה, זה הלכה למעשה.. הפסקתי את החוזה במקום עבודתי וכעת אני מובטלת מזה חודשיים, ועל זוגיות קצרה היריעה מלהכיל את הכשלונות.. אני באה מבית דתי (אני לא ממש) כך שהדבר עוד יותר מקשה עליי. ייעצו לי להחליף את שמי. אשמח לדעתך בעניין. תודה מראש, לירז.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/29/2013 1:58:07 AM
בס"ד

שלום וברכה

אינני יודע מי את ומדוע הדברים קורים, אבל ברור שאין השם גורם אלא האדם גורם, דהיינו אם חלים שינויים באדם כדאי לשנות שם, אבל השם בלבד איננו גורם לשינוי מהותי.