החלפת שם

השאלה: שלום
אני באה ממשפחה חילונית לחלוטין ועלינו מרוסיה בשנת 1992, באותה תקופה היו מעברתים את השמות לאנשים אם השמות נשמעו כביכול גויים.עיברתו את השמות לכל המשפחה שלי.
אבי מצא את השם לאה בתנך אך הם החליטו לקרוא לי ליאה ככה בכל אופן אני מעדיפה לכתוב את שמי ולא כמו כולם ליה
בת.ז אני רשומה בתור לאה
ולעיתים קרובות אני מרגישה שהשם שלי כבד לי
רציתי לדעת אם החזרה לשם שלי (ליאה) יכול לעשות לי נזק
בנוסף רוב הסביבה שלי קוראים לי לי ליאה לפי בקשתי
אנא עיזרו לי בבקשה
תודה מראש.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/2/2013 10:09:50 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

השמות של האדם הם מעידים על אופיו, אבל הם לא יוצרים אופי.
על כן אם את רוצה להשתנות אנא שני את המעשים דרך החיים וההתנהגות ולאחר מכן את השם. שינוי השם ללא שינוי מהות הוא דברים בטלים שאינם פועלים ואין להם משמעות.