השבת אבידה

השאלה: שלום לך כבוד הרב,
אמי מצאה עגיל ברחוב ראשי בעיר מגורינו והביאה את העגיל הביתה, לפני כמה ימים נתקלתי בעגיל ושאלתי אותה לפשר הדבר היא ענתה שמצאה ברחוב הראשי שאלתי אותה מתי כדי לדעת פחות או יותר זמן...היא ענתה שאיננה זוכרת שזה היה ממש מזמן.
מה עליי לעשות עם העגיל?? אני יודעת שיש צורך לעשות עליו "השבת אבידה" אך אני בדילמה קשה כי עם כל האנשים שמסתובבים כיום אני חוששת לפרסם את מס´ הטלפון שלי ברחוב הראשי... מה לעשות? אני יכולה פשוט לתרום אותו לצדקה? והאם מותר לי לענוד אותו?
יש לציין כי העניין הזה מטריד את מנוחתי ממש וכל היום אני חושבת על העגיל ועל מי שאיבד אותו....אנא עזרו לי.

תודה, וכל טוב.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/2/2013 8:53:48 PM
בס"ד

שלום וברכה

יש לקיים מצוות השבת אבידה. אפשר להשאיר כתובת אלקטרונית (אי מייל) ולבקש סימנים מובהקים, כך שסתם אנשים לא יכתבו.
אין לתת עגיל זה לצדקה ולא להשתמש בו עד לפחות שהדבר יפורסם במקום המציאה או באתר האבידה באינטרנט.