כמה שאלות

השאלה: כשהייתי חילוניה כל בוקר הייתי קוראת ברכת השחר ללא פסוקי דמזרה וקריאת שמע וכ´ו...
לא מזמן חזרתי בתשובה ויש לי מ´ס שאלות...
1. האם חובה לשים קערה ליד המיטה וליטול ידים בבוקר שם או אני יכולה לקום למטבח (כ10 צעדים)?
2. אני מתפללת בבוקר רק בנסיעה ברכבת מה עליי לקרוא? (כרגע אני קוראת הכל- ברכת השחר כל הפרשות פסוקי דמזרה וקריאת שמע.
3. האם אני יכולה להתפלל מנחה לבד ואם כן מה עושים עם חזרת הש"ץ.
4.ביום שישי אני עובדת ולפעמים כשהמנהל שלי נמצא הוא לא משחרר אותי הביתה ויוצא לי לנהוג כ 15 ד´ק אחרי כניסת שבת מה עושים?? בדר"כ אני מוציאה שבת מאוחר בגלל זה?
5. לקוחה שלי נתנה לי פרקי שירה ואמרה לי לקרוא במשך 40 יום ויקרה לי משהו טוב. אם שכחתי יום עליי להתחיל מהתחלה?
אני מאד אוהבת לקרוא בדרך חזרה מהעבודה(ערב) שיר השירים האם יש התנגשות עםפ מנחה או משהו??

סליחה על עומס השאלות ותודה כבודו...

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/2/2013 10:08:01 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

1. יש מקילים שכל הבית הוא כארבע אמות ולכן הולכים לכיור הראשון ושם נוטלים ידים, ויש שמקפידים לא ללכת מהמיטה יותר מארבע אמות (2.4מטר). ועל כן אם הכיור יותר מ2.4 מטר מהמיטה יש רבים שמחמירים ליטול ליד המיטה.
2. להמשיך ולהתפלל כולל שמונה עשרה.
3. כן, אשה לא חייבת בשמיעת חזרת הש"ץ.
4. הדבר מאד לא תקין, אי אפשר לחייב אדם לעבוד ביום השבת, אמנם השקיעה ברוב הערים היא 20 דקות אחר זמן הדלקת נרות, אבל זהו זמן לתוספת שבת ולא לנסוע.
אין תיקון במוצאי שבת מועיל, אלא להפסיק לנסוע בשבת.
5. כדאי לקרוא אבל אין בכך הפסד מי שלא קורא או שכח.
6. בין שיר השירים ומנחה, חובת המנחה גוברת. בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום