נשים במילחמה

השאלה: קודם-תודה רבה על האתר הזה הוא מעולה! עכשיו,גדלתי על זה שמילחמה זה לא לנשים ובזמן האחרון שמעתי שנשים יוצאות גם למילחמת מיצוה (כלה מחופתה) רציתי לדעת אם זה נכון ומה ההגדרות של מילחמת מיצווה. (ואם זה נכון למה  אין צבא לנשים..) וגם רציתי לדעת אם כל העניינים של היום <הגרושים..> זה גם ניקרא מילחמת מיצווה. תודה רבה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 2:16:17 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

נשים יוצאות למלחמת מצווה אפילו כלה מחופתה, והובאו הדברים רמב"ם (הל´ מלכים פ"ז ה,ד). והרדב"ז הביא שני הסברים א. שאין היא יוצאת ממש למלחמה אלא לספק מים ומזון. ב. שאין היא יוצאת כלל. החינוך (מצוה תרג) כתב שאין נשים יוצאות לעולם למלחמה.
מלחמת מצוה היא א. מלחמת שבעת העממין. ב. מלחמת עמלק. ג. עזרת ישראל מצר שבא עליהם.
כל הדברים בימנו אין להם הגדרת מלחמת מצוה שיחייבו בהם נשים.